Etusivu Naisen kirjat Puhetta naisen elämästä Hyvinvointia työhön ja omaan elämään Kuvagalleria Ota yhteyttä

 

Tuula Vainikainen on turkulainen tiedottaja sekä terveys- ja perheasioihin erikoistunut toimittaja. Hänet on valittu vuoden tiedetoimittajaksi vuonna 2010, ja hän on kirjoittanut useita tietokirjoja, esim. Miksi aina väsyttää, Kumppanina muistisairaus (2016) ja Rakastan, rikastan (2015) yhdessä Liisa ja Juha Välilän kanssa.

 

 

 

Tuula Vainikainen

NIVELET KUNTOON
Elämää ennen ja jälkeen tekonivelten

(Kirjapaja 2020)

Nivelvaivat haittaavat monen elämää, vaikeuttavat liikkumista ja aiheuttavat kipua. Nivelrikkoa ei pystytä parantamaan, mutta sen etenemistä voidaan hidastaa ja siitä kärsivän elämänlaatua parantaa. Vuosittain yli 20 000 suomalaista saa polven tai lonkan nivelrikon vuoksi tekonivelen.
Lääketieteen toimittaja Tuula Vainikainen kertoo, miten polven ja lonkan nivelvaivat syntyvät ja kuinka niiden kanssa voi selviytyä. Kirjassa kerrotaan, kuinka voimme pitää huolta kantavista rakenteistamme ja kuinka elämä sujuu silloin, kun tekonivel tulee ajankohtaiseksi. Tekonivelleikkaus on iso operaatio, joka mietityttää ennalta ja josta kuntoutuminen vaatii onnistuakseen paljon potilaan omaa panosta.

Kirjassa puhuvat sekä lääketieteen ammattilaiset että kokemusasiantuntijat – polvi- ja lonkkarikkoiset itse. Mukana on runsaasti hyödyllistä tietoa sekä nivelkunnosta, tekonivelleikkaukseen valmistautumisesta että elämästä tekonivelen kanssa.

Kirjassa tarinansa kertoo monta polven ja lonkan tekonivelten saanutta. Osa heistä on haastateltu sekä 2009-2010 että syksyllä 2019. Kauttaaltaan uudistettu versio tekijän vuonna 2010 julkaisemasta Nivelkirjasta.

 

Viestintäpalvelu Tuula Vainikainen | p. 045 6719 558 | tuula.vainikainen(a)saunalahti.fi