Etusivu Palvelut CV Tietokirjat Yhteystiedot
 

 

Viestintäkonsultointia ja -koulutusta

Järjestän viestintäkoulutusta yhteisöjen tarpeisiin. Koulutus alkaa asiakkaan tarpeiden kartoituksesta johon voi liittyä alustava viestintäkonsultaatio. Koulutukset voivat vaihdella yhdestä parin tunnin peruspaketista yhden tai useamman päivän mittaiseen kokonaisuuteen. Asiantuntijan ja median kohtaamisen sujuvoittaminen on työtäni, siitä kirjoitin myös Asiantuntijan mukaan –viestintäoppaassa.

 

Tiedotuspalveluita

Laadin tiedotteita ja järjestän tiedotustilaisuuksia. Muokkaamme sanomaa yhdessä ja minä hoidan viestisi toimituksiin. Yhdistyksenne vuosikokous tai koulutuspäivät voisi kiinnostaa laajempaakin yleisöä, jos käsittelette siellä tärkeitä ja mielenkiintoisia asioita.

Hoidin vv. 2001-2014 Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin Käypä hoito -suositusten tiedotusta. Tällä hetkellä hoidan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedetiedotusta. Muita toimeksiantajiani voit katsoa tästä.

 

Käyttötekstejä moneen lähtöön

Kirjoitan mielelläni erikoisalastani terveydestä juttuja eri välineisiin. Ihmiset ja heidän mielenkiintoiset elämänsä ja kohtalonsa synnyttävät juttuja terveydenhuollon ulkopuoleltakin.

 

Tietokirjoja ja potilasoppaita

Kirjoitan tietokirjoja ja potilasoppaita yksin ja työryhmien jäsenenä yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Lue lisää Nivelkirjasta ja Asiantuntijan mukaan –viestintäoppaasta.

Historiankoulutustaustani vuoksi kokoan mielelläni esimerkiksi yhdistysten historiikkeja ja annan äänen asioissa mukana olleille. Turun Hammaslääkäriseuran 100-vuotishistoriikin kirjoitimme historijoitsijapuolison kanssa yhdessä.


Emeritaprofessori Eeva Nordmanin elämäkerran Stadin tytöstä Turun proffaksi (2016) kirjoitin yhdessä hänen kanssaan.

 

Eeva Nordman – Tuula Vainikainen:
Eeva Nordman - stadin tytöstä Turun proffaksi. Mediapinta 2015
Tuula Vainikainen:
Kumppanina muistisairaus. Tietoa, tukea ja kokemuksia. Kirjapaja 2016
Ulla Järvi – Tuula Vainikainen: Asiantuntijan mukaan. Viestintäopas media-ajan asiantuntijoille. Enostone 2010.
Tuula Vainikainen: Nivelkirja. Nivelrikon ehkäisy, tekonivelleikkaus ja kuntoutuminen. WSOY 2010.
Tuula Vainikainen: Toimittajan kohtaaminen ja tutkimuksesta kertominen. Artikkeli kirjassa Tieteen yleistajuistaminen. Toim. Urpu Strellman & Johanna Vaattovaara. Gaudeamus 2013.
 

 

 

 

 

Duodecimin vuosijuhlassa 16.11.2012 pidin puheenvuoron Käyvän hoidon potilasversioiden merkityksestä potilaille ja heidän läheisilleen. Kuva Petteri Kitti.

 

 
 

Nivelkirjan aihepiiriä avasimme dosentti, ortopedian erikoislääkäri Petri Virolaisen kanssa mm. Selkäpäivillä 2010 Helsingin messukeskuksessa.
(Kuva Ritva Tiittanen-Wallenius)

 

 
 

Syksyn 2010 Turun Kirjamessuilla signeerasin Nivelkirjoja Turun Kansallisen kirjakaupan osastolla. Kirjakauppiaat Tuula Korte ja Paula Palmroth kertoivat, että messuporttien avaamisen jälkeen ensimmäinen asiakas käveli heidän osastolleen ja halusi ostaa juuri Nivelkirjan. Kuva Paula Palmroth.

 

 
 

 

 

 

 

 

Viestintäpalvelu Tuula Vainikainen | p. 045 6719 558 | tuula.vainikainen(a)saunalahti.fi